Sally

Engström Apelmo

Råttlockaren och andra insamlade drömmar

Jag frågade andra elever på Östra Grevie folkhögskola om deras nattdrömmar och fick nio anonyma svar. Jag har sedan arbetat samman drömmarna till en lång dröm. Bilderna hoppar mellan olika sinnesstämningar och situationer – som i verkliga drömmar – men varje veck är även ett avsnitt i sig, betraktaren vet inte vad som kommer härnäst. Jag använde mig enbart av blyerts för att göra drömmarna sammanhängande och innehållet kan likt ett dragspel dras ut eller in för att förstärka det förvrängda tidsperspektiv man kan uppleva i drömmar.

Grafisk Design - Visuell Kommunikation

Jag är intresserad av illustration, animation, artist books och bokformgivning. Jag gillar att grafisk design ofta innebär att arbeta med människor och har en direkt anslutning till människors liv. Att exempelvis samla in fakta från främmande personer till projekt som jag håller på med är en metod som jag använt återkommande.