Elina

Ulén

Verk 1 "Fragment från barndomen"

Om vemodet, sorgen och lättnaden över att barndomen är tid som passerat och inte kommer tillbaka. Om platser och ting som är minnen man inte vill glömma. Jag är rädd för att glömma, så jag samlar, dokumenterar, arkiverar.

Min barndoms salar ligger inbäddade i ett dunkelt ljus. Bleka solstrålar skiner in genom smutsiga fönster, dansar över dammiga golv. Möblerna, de tunga, mörka, som bär på många minnen av olika slag, är övertäckta med tunna, vita tyger. Skratten sitter i väggarna här, tårarna som intorkat salt mellan golvplankorna. Här levde vi. Jag, mina systrar och bröder.

verk 2. Draperi

Draperi är en del i mitt projekt Decay, som handlar om att bevara det som inte går att bevara, om att försöka stoppa en naturlig process, växter som vissnar och tids nog förmultnar. Projektet Decay är en kommentar på människans besatthet av att äga och kontrollera världen runt omkring sig. Idén kom ifrån mitt eget tvångsmässiga samlande av blommor, växter, stenar och snäckor. Verket består av ett draperi gjort av pressade och laminerade växter, som jag samlat på mig under ett par års tid.

Verk 3. Everglow

Grafisk Design - Visuell Kommunikation

Jag inspireras av det mänskliga psyket, relationer och naturen. Det lockar mig att skapa kring de små tingen, det som kan tänkas obetydligt kan ha ett mycket större djup om man vågar gräva.